UniWeb Design - Oszlár
 
  Keresés:
Oszlár község településfejlesztése
Oszlár község településfejlesztése
Oszlár Kultúrház felújítása - 2011
 
 
 
 
 

Felújítják a Kultúrházat Oszláron

Részben megújul a múlt század elején épült, azóta is közösségi célokat szolgáló Kultúrház Oszláron. Az épület külső felújítását az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében, az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap falumegújítás és fejlesztés jogcímére beadott sikeres pályázat teszi lehetővé.

Elsődleges szempont, hogy az épületet a kivitelező szerkezeti-statikai szempontból megerősítse, hiszen annak állapota az elmúlt években jelentősen leromlott, a csapadékvízre rendkívül érzékeny vályogfalat kívülről érő, nem megfelelően kialakított vízelvezetés miatt.

Az épület külső falazatát ezért teljes egészében téglára cserélik és a fagerendás födémszerkezeten is jelentős munkákat kell elvégezni. Az épület egyik sarkán pedig - a kivitelezés egyik első lépéseként - pótolni kellett a hiányzó alapozást.

Az átépítésre kerülő falazat anyaghasználata megfelel a hatályos jogszabály szerinti hőtechnikai és energetikai követelményeknek, ezért homlokzati hőszigetelést nem kell alkalmazni.

Ugyanakkor - a későbbi, gazdaságos üzemeltetés érdekében - a födémszerkezetet szigetelik, és új nyílászárókat építenek be.

Az épület környezetében parkosítást végeznek majd el, illetve összesen 27 db parkolót alakítanak ki, melyek közül egy akadálymentesített lesz.

Mivel a jelenlegi kiírásban nem volt lehetőség arra, hogy az épület belső részét is felújítsák, ezért az önkormányzat további uniós forrásokat is keres annak érdekében, hogy a belső tereket is rendbe tudják tenni.

Így a későbbiekben - teljesen megújulva - faluházként, tájházként és helytörténeti kiállítótérként kívánják majd üzemeltetni a Kultúrházat.

Az önkormányzat a sikeres pályázat eredményeként az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében, az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból 100 %-os nettó finanszírozásként 18.792.559 Ft-ot nyert el a Kultúrház külső felújítására.

Az önkormányzatnak önerőként az ÁFA összegét, mintegy 5 millió forintot kell biztosítania, így a teljes beruházási összeg közel 24 millió Ft.

A kivitelezés tervezett befejezési dátuma: 2012. augusztus 4.

Bővebb információ:
BV Média Bt.-Eleven Televízió
Vukovich Ákos kapcsolattartó
Telefon: 30/296-8854
E-mail:
eleven.televizio@gmail.com

 

fotók >>

<< vissza

 
 
UniWeb Design