UniWeb Design - Oszlár
 
  Keresés:
Oszlár község településfejlesztése
Oszlár község településfejlesztése
Oszlár Kultúrház felújítása - 2011
 
Intézze ügyeit elektornikusan!
 
 
 
 
 
 

VIII. Falunap

2007. július 28-án került megrendezésre a VIII. Oszlári Falunap.

Az utóbbi évekhez hasonlóan idén is csodálatos időjárás kísérte a község legnagyobb rendezvényét a Falunapot.

A megnyitó előtt elkezdődött a program sorozat a már hagyományosnak mondható főzőversennyel. Bár kevés versenyző állt a bográcsok mögé - talán a túl meleg időjárásnak is köszönhetően - mégis jó hangulatot teremtettek, melyet a zsűri természetesen díjazott is.

Az elmúlt évhez hasonlóan idén is Ökumenikus Istentisztelet volt 11 órai kezdettel a helyi Református Templomban, melyen az ünnepi hangulatot emelte a Tiszaújvárosi Református Kórus csodálatos hangversenye Birtalan Judit karnagyasszony vezetésével, melyet ezúton is megköszönünk. A templomban a szokatlanul nagy meleg ellenére is mindenki örömteli szívvel távozhatott.

A Községháza udvarán már a megnyitóval folytatódott a falunapi program.

Tóth Zoltán polgármester köszöntőjét követte Kovács Tibor Országgyűlési Képviselő Úr ünnepi beszéde, melyben kihangsúlyozta az ilyen rendezvény szükségességét egy kis település életében, ezt követően megnyitotta a VIII. Oszlári Falunapot.

13.00 órától a Tiszaújvárosi Tűzoltóság közreműködésével a volt posta udvarán fergeteges "habparty"-ra vártuk a kicsiket, a nagy melegben nem maradt el a várt hatás.

14.00 órától egy órán keresztül szórakoztatta a közönséget Horváth Béla és népi zenekara kíséretében Bajor Zita művésznő csodálatos hangjával és gyönyörű magyar nótákkal. Amíg szólt a nóta a színpadon, addig a lakosságot és a meghívott vendégeinket babgulyással kínáltuk a megterített asztaloknál, melyet konyhai dolgozóink készítettek. Közben a hivatalban is folyt a "munka", ugyanis a Falunapra meghirdetett süteménysütő versenyre nevező háziasszonyok finomságait a szakértő zsűri kóstolgatta. Bevallották, hogy nem volt könnyű dolguk a sok finomság közül választani, szám szerint 9 résztvevő 18 féle süteménye versenyzett. Egy első, három második, három harmadik helyezést és két különdíjat osztott ki a zsűri. A sütemények az asztalokra kerültek a vendégek elé, akik szintén "díjazták" a finom falatokat.

15.00 órától a tervezett bohócműsor technikai okok miatt elmaradt. Ígéretet kaptunk arra vonatkozóan, hogy még ez év folyamán kárpótolják a gyerekeket a bohócok egy műsorral.

Ez idő alatt került sor a versenyek eredmény hirdetésére. Szintén hagyományőrző volt  a településszépítő versenyre történő felhívás, melynek során szinte a község teljes lakossága még odafigyelőbben gondozta portáját, szépítette előkertjét és az utcafront rendezettsége is döntő volt a falunapot megelőző napon történt zsűrizésnél. A zsűriben a lakosságtól teljesen független személyeket hívtunk meg, így pártatlan döntés született. Egy első, három második, és három harmadik helyezett lett hirdetve és díjazva, valamint a közterület rendezésért is kiosztottak egy külön díjat. Itt is nehéz volt a zsűri dolga, mert további akár 20-30 telek is végezhetett volna ezeken a helyeken, mert olyan szépen gondozzák, de a verseny már csak ilyen, hogy választani kell. Egy volt a fontos, hogy végeredményeképpen a községünket végigjárva egy-két telket kivéve szép, rendezett környezetben érezhetjük magunkat.

Az eredményhirdetés után K-Roy szórakoztatta az egybegyűlteket örökzöld dallamokkal és világslágerekkel. A karaoke versenyt megelőzve lépett a színpadra a Két zsivány együttes, mely fergeteges hangulatot varázsolt a színpadon, sőt még a közönség soraiban is. Mulatós zenéjükkel, valamint sokszínűségükkel emlékezetes műsort adtak talán minden korosztálynak.

Karaoke versenyen mérkőztek meg ezt követően a vállalkozó szellemű vendégek. Igazi jó hangulatot teremtettek, főleg a már második falunapon fellépő 3 és fél éves Seregi Ernőke, aki két dalt is elénekelve lepte meg a közönséget. Nagy tapssal jutalmazták és természetesen itt sem maradt el a szervezők általi díjazás sem.

A napi programokat a bál zárta, melyet szokásos helyen a községháza udvarán tartottunk és a talpalávalót a Vídia együttes szolgáltatta.

Éjfélkor kezdett el cseperegni az eső, mintha tudta volna az idő is, hogy végéhez közeledünk a Falunapnak.

Utoljára említem meg a közel sem utolsónak számító hagyományőrző kiállítást, amelyet a helyi alkotók munkáin kívül színesítettek a Tiszapalkonyai Foltvarrókör kiállított művei is. A régi fényképeken láthattuk az egykori Oszlárt, a többi fotó a közelmúlt eseményeit elevenítette fel 2004-től  napjainkig. Számos kézimunka árulkodik az itt élő emberek tehetségéről, melyet ez évtől a helyi foltvarrókör próbál szervezett formában is továbbfejleszteni. Természetesen az általuk készített alkotások is kiállításra kerültek. Láthattunk szebbnél szebb asztali terítőket, párnákat, ágytakarót, gobelin és keresztszemes faliképeket. Több rajz is kiállításra került, melyet tehetséges fiataljaink készítettek. A teljesség nélkül tudtam csak említést tenni az ott látottakról, azt látni kellett.

Megköszönjük mindazoknak, akik segítettek az előkészületi munkákban, valamint akik hozzájárultak ahhoz, hogy így sikerült megrendeznünk a falunapot.


Támogatóink:
Tiszaújváros Kistérség Többcélú Társulása  
OTP Bank Nyrt.     
ÉMÁSZ Nyrt.
TVK Zrt.      
Borsodvíz Kft.     
Vízépítő Mérnöki Kft     
Tóth Zoltán és családja
Tiszaújvárosi Tűzoltóság
LIDL Magyarország Logisztikai Központ Hejőkürt
Nagy József
Volán Zrt.
Vida és Társa Bt.
Tomi Market Bt.
BB Hajstúdió
Larix faiskola Nyékládháza
Oszlárért Alapítvány
SemKer Kft
Dorogi Magánsütöde Kft.
Földesi Erzsébet
Lükő Henrietta
Tiszapalkonyai Foltvarrókör
Oszlári Foltvarrókör

 
 
UniWeb Design