UniWeb Design - Oszlár
 
  Keresés:
Oszlár község településfejlesztése
Oszlár község településfejlesztése
Oszlár Kultúrház felújítása - 2011
 
 
 
 
 

Beszámoló a 2009. június 27-én szombaton megrendezett X. Oszlári Falunapról


A X. Oszlári Falunapot Oszlár Község Önkormányzata az előző évekhez hasonló formában, de mégis új elemekkel tarkítva rendezte meg oly módon, hogy a sport- és kulturális programok mellett a gyermekek játszóház keretén belül kézműves foglalkozáson vehettek részt.

Az ÚMPV valamint Oszlár Község Önkormányzata és meghívóban szereplő támogatók jóvoltából a következő programok valósultak meg.

Sportprogrammal kezdődött a falunapi rendezvény, melyet a focipályán kísérhetett figyelemmel az érdeklődő közönség. Három mérkőzésen mérhette össze focitudását hat csapat: lányok-anyák, fiúk-apák, nős-nőtlen csapat.

A Római katolikus templomban Ökumenikus Istentiszteletet tartottak melyet követően a Helytörténeti Kiállítás megnyitójára került sor. Nagy örömünkre szolgált, hogy az eddig csak tervekben szereplő kiállítást sikerült összeállítani. Ehhez nélkülözhetetlen volt Kuik István és kedves felesége által felajánlott régi tárgyakra, mely a település egykori tanítójának hagyatékából származtak. A három szoba berendezését is ők koordinálták melyhez önzetlen segítőkre találtak. A megnyitó után az önkormányzat a kiállítás bővítéséhez a lakosság segítségét kérte.

Ezt követően került sora a X. Oszlári Falunap megnyitójára, melyen a polgármester köszöntötte az ünneplő közönséget majd felkérte Kovács Tibor országgyűlési képviselő Urat, a szomszédos Tiszapalkonya polgármesterét Lasztóczi László Attilát,  és Dobos Jánost Oszlár alpolgármesterét, hogy segítségükkel 4 db fehér galamb - mint a béke és barátság szimbólumának - röptetésével nyissák meg a Falunapot. Ezt követte további 300 db postagalamb, mely a teljes vendégsereg nagy meglepetésére indult haza és a polgármester szavaival "Hajdúböszörményig repülve hirdették, hogy az X. Oszlári Falunapot megnyitották". A meglepetést az S09 Hajdúböszörményi Postagalamb Sportegyesület jóvoltából tudtuk megvalósítani.

A megnyitót követően a helyi óvodások majd az iskolások műsorában gyönyörködhettek a résztvevők. Az ebéd babgulyás volt, melyet az óvoda konyhájának dolgozói készítettek el. Amíg a vendégek jóízűen fogyasztották az ebédet Bognár Gyula magyar nóta műsora szórakoztatta a nagyérdemű közönséget. Ezt követte Szikra László humorista előadása, megy egy órán keresztül, nevetette az érdeklődőket. Közben a már hagyománynak tekinthető helyi alkotók kiállítása is várta az érdeklődőket a Kultúrházban. A helyi Ötöltögető foltvarró kör munkáin kívül a tiszapalkonyai és a polgári foltvarrók vendégkiállítását is megtekinthették. A kiállított tárgyak között voltak még keresztszemes hímzések, rajzok, festmények, valamint az Önkormányzat elmúlt éveinek eseményeibe tekinthettek bele fotóalbumok segítségével. A könyvtár udvarán a könyvtár dolgozói kézműves játszóházba várták a gyermekeket és ugyanitt térítésmentesen vehették igénybe az óriás csúszdát valamint az ugráló várat a kicsik a délután folyamán.

A színpadon közben a humoristát a Hejőkürti Szivárvány Idősek Klubjának tagjai váltották, akik a szomszéd településről érkeztek és szórakoztatták nótáikkal a résztvevőket. Ezt követte az eredményhirdetés, melyen a "Tiszta Udvar, Rendes Ház" cím nyertesei vehették át a díjaikat. A sütemény sütő verseny díjazottai az ajándékoknak örültek a vendégek pedig a finomabbnál finomabb süteményeknek, melyeket a zsűrizés után  az asztalokra tálaltak.

Az ÚMVP támogatásával egy meglepetés fellépővel is szolgálhattunk a színpadon. Nérai Katalin zenés műsora szórakoztatta a közönséget

A vállalkozó kedvű vendégek Karaoke Show keretén belül mérhették össze énektudásukat. A Kisgömböc mesejáték élő interaktív mese formájában kápráztatta el a gyermekeket és nem utolsó sorban a felnőttek is nagy érdeklődéssel nézték a műsort.

A Miskolci Nemzeti Színház művészei fergeteges előadásában táncdalokat, filmdal részleteket, operett részleteket, magyar csárdásokat hallhattunk.

A szomszéd település csodálatos hangú előadója Borbély Károly nosztalgiaműsora követte az előadássort és a szűnni nem akaró tapsból, arra következtethettünk, hogy jól választottuk meg az előadókat.

A záró programot már sokan várták mert még ilyen produkció sem volt az előző falunapokon. A tiszaújvárosi "Sivatag rózsái" és miskolci "Szemirámisz" tánccsoport hastánc bemutatójában gyönyörködhetett a közönség. Nagy szeretettel fogadta a közönség a  fergeteges műsorukat, melynek különlegességéhez hozzájárult a "Sivatag Rózsái" tánccsoport oszlári tagja is.
A rendezvényt még színesebbé téve  az ÚMVP sátor alatt a tervezett programok is megvalósultak.

Úgy érezzük, hogy a jubileumi falunaphoz méltó programokkal sikerült megtölteni a napot és elértük a célunkat: közösségformáló hatás, a lakosok és a szomszédos települések lakosai együtt szórakozhattak, közelebb kerülve egymáshoz és talán sokak számára olyan produkciót sikerült idehozni, amit soha máshol nem láthatnának. Kicsik és nagyok, fiatalok és idősebbek megtalálhatták a számukra kedvező műsort, vagy más elfoglaltságot és ezt igazolják a visszajelzések is.

Nagy örömünkre szolgált, hogy a támogatók, szponzorok segítségével kiegészítve az ÚMVP Falunapi Pályázatán nyert összeget és a saját forrást ilyen színvonalas rendezvénnyel ünnepelhettük a X. Oszlári Falunapot. Ezúton is köszönetet mondunk a támogatásokért, adományokért és minden segítségért mely hozzájárult a rendezvény sikeréhez. Köszönöm az Önkormányzat dolgozóinak, óvoda és iskola pedagógusainak a konyha dolgozóinak és a képviselő társaimnak a segítséget a vendégeknek pedig azt, hogy elfogadták a meghívásunkat és együtt tölthettük e kellemes napot.
A szervezők nevében:
                                                                                            

Tóth Zoltán
polgármester

<< vissza

 
 
UniWeb Design