UniWeb Design - Oszlár
 
  Keresés:
Oszlár község településfejlesztése
Oszlár község településfejlesztése
Oszlár Kultúrház felújítása - 2011
 
Intézze ügyeit elektornikusan!
 
 
 
 
 

Elhelyezkedés

Oszlár Borsod-Abaúj-Zemplén megye dél-keleti részén, a csodálatos természeti környezetű Holt-Tisza partján, Tiszaújvárostól alig 8 km-re, Miskolctól mintegy 35 km-re fekvő kis település.

Közúton több útvonalról is kedvezően megközelíthető: Budapest-Füzesabony-Polgár-Debrecen viszonylatú M3-as autópályáról a hejőkürti leágazásnál lehajtva /3 km-re/.
A Tiszaújváros felé haladó 35-ös útról két letéréssel is megközelíthető a falu: Sajószögednél lévő elágazásnál Hejőbábán keresztül, vagy a tiszaújvárosi elágazásnál Tiszapalkonyán keresztül.

A településnek közvetlen vasútállomása nincs, de a Tiszaújváros-Nyékládháza vonalon Tiszaújváros állomáson kell leszállni, ahonnan a település busszal közelíthető meg.

Az M3 autópálya a csomópontjaival együtt a Nemzeti Autópálya Rt. beruházásában valósult meg, mely 2002. november 25-én, míg az Oszlárt és Tiszapalkonyát  elkerülő út 2006 szeptemberében került forgalomba helyezésre.
Az elkerülő út elkészültéig nagyon megnövekedett a község átmenő forgalma, ma viszont már szinte pihenőövezetben érezheti magát a lakosság.

Miskolcról, valamint Tiszaújvárosról naponta több buszjárat közlekedik, mely a települést a megyeszékhellyel és a megye egyik legdinamikusabban fejlődő városával szorosan összekapcsolja.

A helyi tömegközlekedés a közutakra terhelődik.
A tömegközlekedés nagy részét a VOLÁN helyközi autóbusz járatai bonyolítják, illetve a falugondnoki busz járat segít a szomszédos települések megközelítésében.

A helyközi járatok lehetővé teszik a szomszédos települések megközelítését, illetve az Eger-Nyíregyháza távolsági busz jelent nagyobb térségi kapcsolatot. A megyeszékhellyel, Miskolc várossal nincs közvetlen autóbusz járat kapcsolat. Miskolc Tiszaújváros, vagy Mezőcsát városokon keresztül érhető el.

 

 
 
UniWeb Design